Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Etnel verwachtte opvang tekort door productieverhoging

Etnel verwachtte opvang tekort door productieverhoging

Het begrotingstekort moet opgevangen worden door de productie te verhogen. In plaats daarvan zegt president Chan Santokhi dat de subsidies zullen worden afgeschaft om zo het gat te dichten. Patricia Etnel (NPS) stelt, dat sedert 2016 subsidies zijn afgeschaft. Ze vraagt zich af welke subsidies moeten worden afgebouwd.

Ze zou het toejuichen als het staatshoofd had gesteld, dat er meer incentives gegeven zouden worden aan de goud- en houtsector en visserij. Ook zouden de exportfaciliteiten verbeterd moeten worden. Met deze inkomsten zou het begrotingstekort misschien niet helemaal maar voor een goed deel worden weggewerkt.

In gesprek met de STVS zegt ze het triest te vinden wanneer de president in zijn jaarrede zegt te weten waardoor de samenleving heen moet gaan. “Als je het begrijpt dan moet de samenleving middelen en incentives krijgen.” De investeringsplannen die zijn opgenoemd door Santokhi zijn volgens Etnel in voorgaande jaarreden reeds opgenoemd maar nooit gerealiseerd. Het noemen van investeringsplannen zonder de daad bij het woord te voegen is praten als een papierentijger, vindt de NPS-volksvertegenwoordiger.

Etnel wil dat het beter gaat met Suriname waardoor gezinnen geen behoefte hebben om het land te verlaten.