Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Etnel adviseert Vorswijk integriteit voorop te stellen

Etnel adviseert Vorswijk integriteit voorop te stellen

Het staatsbesluit Grondconversie heeft ook in De Nationale Assemblee (DNA) tot felle discussies geleid. In de parlementsvergadering van donderdag heeft NPS-parlementariër Patricia Etnel haar misnoegen hieromtrent niet onder stoelen of banken geschoven. “Grondbeleid is iets dat we moeten koesteren”, aldus Etnel. Zij adviseerde minister Dinotha Vorswijk van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB) om haar integriteit voorop te stellen.

Het kan er bij Etnel niet in dat president Chan Santokhi het staatsbesluit heeft geslagen. Ze bracht in herinnering dat toen de discussies rond grondconversie in het parlement van start gingen, het al duidelijk was dat de redenen hiervoor absoluut niet in het belang van de samenleving waren. “Dus de start van grondconversie is fout geweest. Het is overduidelijk gemaakt in het parlement en ik denk dat de regering het weet.”

Etnel zegt dat er geen quorum werd verleend, waarmee het volgens haar duidelijk was dat grondconversie niet moest komen. “Dat de president het eigenlijk voor ogen brengt om er een staatsbesluit van te maken, geeft eigenlijk aan dat niemand daar van die peperdure adviseurs de president heeft kunnen uitleggen dat hij dat niet mag doen”, zo ging Etnel verder.

Ze benadrukt dat er niet gesold moet worden met het grondbeleid. “Grondbeleid is iets dat we moeten koesteren.” Etnel verwacht dat minister Vorswijk als vrouw niet met zich laat sollen. “I no mus frede fu las yu wroko, nooit never. If wan sma e go na yu integriteit, sor en suma na basi. Met grondbeleid kunnen we niet sollen. Wat er nu gebeurt met ons grondbeleid, is triest, niet goed en het moet anders.”