Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Er is een vertekend beeld van heersende armoede 

Er is een vertekend beeld van heersende armoede 

Drukbezochte internationale shows, opening van grote bedrijven, ze lijken allemaal een vertekend beeld te schetsen van de heersende armoede, aldus diverse burgers in een vraaggesprek met Dagblad Suriname. “Het is een elitegroep die je elke keer weer ziet, die aan het genieten is”, geeft mevrouw Latisha aan. 

Ondanks de financiële situatie waarin Suriname verkeert worden toch bijvoorbeeld grote schows van bekende nationale en internationale artiesten op grote podia in het land druk bezocht, ondanks de toch wel hoge entreeprijzen. “Maar het is allemaal schijn bedriegt”, zegt Latisha.

“Denk je echt dat gewone Surinamers, gewoon $ 500 in een avond kunnen uitgeven.”> Het is bijna onmogelijk voor de gewone Surinamer om zich te ontspannen. Ontspanning is gewoon een luxe geworden in het land. Zelfs een eenvoudige trip naar een oord in het binnenland is bijna onmogelijk, geef Latisha met teleurstellende woorden aan.

Ook een ondernemer van een bekende club geeft te kennen aan Dagblad Suriname, dat het uitgaansleven een enorme dip ondergaat. Het is echt te merken dat men het moeilijk heeft en dat men meer op de centen let. “De drukte die ik vroeger had in het weekend is enorm afgenomen”, zegt de ondernemer.

Meneer. Remy geeft aan dat ontspanning nodig is in het dagelijks leven, vooral met de problemen waarmee de samenleving dagelijks geconfronteerd wordt. De financiële cijfers liegen er niet om, dus het enkel ontspannen is slechts een vertekend beeld. Men zoekt ontspanning en dat moet de mensen gegund worden. De regering moet zorgen voor een leefbaar Suriname, waar men vrij is om zelf keuzes te maken en “niet dat de regering bepaalt wanneer je op straat mag en niet, door de door haar gecreëerde financiële chaos”. 

DA