Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Emmastraat heet nu Olton Willem van Genderen Boulevard

Emmastraat heet nu Olton Willem van Genderen Boulevard

GFC NIEUWSREDACTIE- De Emmastraat (Waterkant) te Albina ( Suriname), heet voortaan de Olton Willem van Genderen Boulevard.

De naamswijziging heeft plaatsgevonden op zondag 17 oktober. Op deze dag zou van Genderen zijn 100ste geboortedag herdenken.

Van Genderen was parlementariër van de NPS en voorzitter van De Nationale Assemblee.

De voorzitter van De Nationale Assemblee, Marinus Bee, zegt dat van Genderen veel heeft betekend voor Marowijne. Op 4 april 2009, deed de parlementsvoorzitter, toen in de hoedanigheid van districtsraadslid de oproep, om mensen die zich hebben ingezet voor Marowijne te herdenken met straatnamen.

Toen bekend werd dat de Emmastraat een naamwijziging zou ondergaan, bleek dat er nog mensen zijn die niet weten dat van Genderen uit Albina kwam. Volgens Bee is dit het moment om de historie vast te leggen voor de komende generatie.

NPS-voorzitter Gregory Rusland zegt dat van Genderen grote impact heeft gehad op politiek Suriname. Hij is niet altijd voorstander van dat straten naamswijzigingen ondergaan.

“Bepaalde straten hebben een geschiedenis, waarmee we rekening mee moeten houden. In dit geval sta ik er volledig achter, niet alleen omdat we de verdiensten van van Genderen hebben gezien, maar we hebben al andere straten in Suriname, die de naam van Emmstraat dragen”, zegt Rusland.

Dit is een bericht van GFC Nieuws