Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Elektriciteitskabel vliegt in brand na blikseminslag 

Elektriciteitskabel vliegt in brand na blikseminslag 

Vanwege zware onweersbuien donderdag achter in de middag zaten vele buurten in Paramaribo zonder elektriciteit. Ook de studentencampus op het terrein van de Anton de Kom Universiteit werd getroffen door het plotselinge noodweer.

Daar, aan de Leysweg, vloog een elektriciteitskabel in brand. Behalve die kabel, is ook apparatuur, zoals ventilatoren, ijskasten en telefoons, van studenten defect geraakt.

Studenten gaven in gesprek met de redactie van Dagblad Suriname aan, dat het ging om een zware blikseminslag die ondanks de gesloten deuren van hun kamers hard insloeg. De meeste studenten wisten niet dat er brand was ontstaan, maar nadat een paar omstanders het opmerkten, werd dit snel aangepakt door de leiding.

De leiding van de studentencampus geeft te kennen aan de redactie, dat het probleem is ontstaan nadat er een blikseminslag was. Er zijn geen mensen gewond geraakt. De studenten zitten door de inslag wel zonder stroom, maar de EBS was al ter plekke om de stroomvoorziening te herstellen.