Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Eerste Guyanese Day in Suriname

Eerste Guyanese Day in Suriname

Vandaag wordt voor het eerst in Grun Dyari een Guyanese Day gehouden. Deze dag is door Kaiteure Events in elkaar gezet om Guyanezen in Suriname en al hun nazaten, in een ontspannen sfeer bij bij elkaar te brengen. Daarbij zal aan het Surinaamse publiek verschillende culinaire hoogstandjes van ons buurland worden gepresenteerd.

Shankar Ramotar, promotor van dit evenement, zegt dat Guyanezen al jarenlang een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van Suriname. Er zijn honderden genaturaliseerd en hebben zich op verschillende momenten zowel nationaal als internationaal als Surinamer uitgedragen. Ook zijn er volgens hem honderden Guyanezen die niet in het bezit zijn van de Surinaamse nationaliteit, maar hun bijdrage leveren aan de economie van het land.

Omdat de groep verspreid is en geen gezamenlijke activiteiten ontplooien, is gedacht aan een Guyanese Day. Ramotar verwacht dat in het kader van goed nabuurschap veel lokale burgers aanwezig zullen zijn om te genieten van de diverse gerechten en dranken die tijdens dit evenement gepresenteerd zullen worden. “Mensen kunnen onderling zelf contacten leggen en mogelijk iets voor elkaar betekenen.”

Omdat het om goed doel gaat heeft de Nationale Partij Suriname (NPS) haar partijcentrum ter beschikking gesteld. De NPS is volgens Ramotar ook van mening dat het goed is om de banden tussen Suriname en Guyana op alle niveaus te verstevigen. De Guyanese Day past precies in het beleid van de NPS.