Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Eerste Civiele Hof-zitting met geprinte CIVAR-rol

Eerste Civiele Hof-zitting met geprinte CIVAR-rol

Na de introductie van het online zaaksregistratiesysteem CIVAR voor de civiele sector van de rechterlijke organisatie, is woensdag 21 juni haar eerste Civiele Hof zitting gehouden waarvoor de rol was geprint aan de hand van dit systeem. Hiermee heeft de rechterlijke organisatie invulling gegeven aan het digitaliseren en moderniseren van de rechtspraak. Dit bericht Rechtspraak Suriname.

CIViel Algemeen Registratie, afgekort CIVAR, is het online zaaksregistratiesysteem voor de civiele sector waarbij alle informatie met betrekking tot rechtszaken op één plek is te vinden. Dit systeem draagt bij aan transparante en voortvarende behandeling van civiele rechtszaken.

Ook zorgt dit systeem ervoor dat de informatieverstrekking met betrekking tot rechtszaken naar belanghebbende toe op efficiënte en effectieve wijze geschiedt. Voorheen werden de rollen handmatig ingevoerd en vervolgens geprint.

Dit zaaksregistratiesysteem is naar het model van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie van Aruba, Curaçao, Sint-Maarten en van Bonaire, Saba en Sint-Eustatius. Deze eilanden maken sinds 2015 gebruik van het systeem. Op 4 april vorig jaar werd het systeem geïntroduceerd binnen de rechterlijke organisatie in Suriname.