Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Een kleine onderneemster: “Er zullen betere dagen komen, de moed geef ik niet op”

Een kleine onderneemster: “Er zullen betere dagen komen, de moed geef ik niet op”

“Het wordt mijn derde verloren jaar van de ene business naar een ander en aan het eind toch verlies”, zegt een kleine onderneemster tegenover de redactie van Dagblad Suriname.

“Ik moest intussen al mijn droomhuis bouwen en een goede fundering voor mijn kinderen hebben, maar nee, dat is helemaal niet het geval.” Zij verkoopt kleren, schoenen en tassen in het centrum van Paramaribo en verplaatst zich van tijd tot tijd naar andere locaties om ook mee te doen met de verkoop. Op de feestdagen kwam zij ook met speciale klederdrachten en sieraden.

“Vergeleken met de afgelopen jaren en nu is er ook een groot verschil te zien als het gaat om het vieren van feestdagen in het centrum van Paramaribo en de mogelijkheid van een broodje verdienen. De financiële situatie heeft gedreigd dat het heel moeilijk gaat voor ons als kleine ondernemers. Normaliter maken wij toch winsten op feestdagen met de verkoop, maar nu kunnen wij van geluk spreken als wij tenminste dertig procent hebben gemaakt voor de dag. Het gaat moeilijk gaan, maar er zullen betere dagen komen, de moed geef ik niet op”, zegt de kleine onderneemster. 

“Wat ik heb gemerkt is dat het ook anders loopt en blijft lopen, je kijkt uit naar A maar krijgt C, dus ik kan alleen hopen dat het nog in 2023 beter zal gaan en in 2024 beter zal gaan.”

Een andere kleine onderneemster zegt, dat zij vroegtijdig gestopt is met de verkoop. Terwijl anderen nog mee doen met de verkoop en een ander alternatief zoeken. “Wij leven in elke maand van het jaar 2023, ik kijk wel wat het wordt. Hoe de verkoop al niet ging, besloot ik toch thuis te blijven. Spullen verkoop ik nog, maar niet over straat, alles gebeurt via online om toch nog te verdienen voor de resterende dagen van het jaar. Ik weet niet wat ons te wachten staat, maar hoop dat het beter wordt want op zo’n manier gaan wij niet verder kunnen”, benadrukt de vrouw.

TM