Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Een appel een dag betekent dat de arts je niet gauw op bezoek verwacht

Een appel een dag betekent dat de arts je niet gauw op bezoek verwacht

Gezonde voeding is van eminent belang niet alleen vanwege de welbekende redenen om gezond te kunnen blijven, maar ook vanwege het feit dat ongezonde voeding als resultaat op langere termijn meer financiële uitgave betekent.

In een luchtig gesprek met de redactie van Dagblad Suriname, gaven studenten hun visie over het eten van ongezonde voeding. De standaard gevolgen van ongezonde voeding zoals slecht functionerende organen kwamen in het begin van het gesprek als eerst uit de bus. De drietal studenten lieten het echter niet daarbij, er kwam vanuit hun eigen perspectief een opvatting.

Slecht eten kan blijvend een dure grap worden

“De meeste ongezonde voeding kost  heel veel geld. Van besparen kun je nauwelijks spreken. Dit is echter nog niet het einde van heel veel geld uitgeven. Mensen die lijden aan verschillende chronische ziektes zoals diabetes moeten nog voorzichtiger zijn met alles dat ze eten en drinken. Er zijn dus ook speciale prijzen voor de goederen waarvan ze gebruik maken”, zegt Geoffrey.

Dat de mensen die lijden aan chronische ziektes niet alles mogen eten betekent volgens Geoffrey niet vanzelfsprekend dat ze minder zullen uitgeven. Zo gebruiken de mensen suikerstof in plaats van echt suiker. “Je kan je voorstellen dat het leven zonder zout of suiker smaakloos zou zijn”, zegt Racquel toevoegend in het gesprek. 

Lijden vanwege een ongezond leefstijl

Het is volgens de studenten belangrijk dat er vooraf en bovenal vanaf jonge leeftijd wordt gelet op het nuttigen van voeding en vooral het op na houden van een gezonde leefstijl. Sporten is volgens hen daarbij ook een grote hulp voor velen. 

Alle andere kosten en pijn die een ongezonde levensstijl met zich mee kunnen brengen, help je dan voorkomen. Je hoeft je dan  niet druk te maken over je gezondheid. Je kunt zelfs veel betekenen  voor je eigen lichaam.