Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Eddy Wilson semikampioen Arnold Classic

Eddy Wilson semikampioen Arnold Classic

Eddy Wilson heeft namens Suriname opnieuw eremetaal in de wacht gesleept in het professioneel bodybuildingcircuit. De Surinaamse bodybuilder bemachtigde gisteren zilver in de openklasse van de IFBB Elite Pro World Championships Arnold Classic Europe 2023 in Madrid. Het is de tweede keer in een week tijd dat Wilson in de prijzen valt.

Op zaterdag 7 oktober werd hij derde tijdens de Mr. & Ms. World IFBB Elite Pro wedstrijden in de Verenigde Arabische Emiraten. Dit keer lukte het hem nog net niet kampioen te worden in de Spaanse hoofdstad, maar met het semikampioenschap deed Wilson het niet onaardig.

Alleen de Fin Mika Shivonen deed het beter in de open klasse. Achter Wilson eindigde Venancio Bento uit Angola op de derde plaats terwijl de Tsjech Tomas Kaspar vierde werd. De Brit Tomas Svemenka rondde de top vijf af.

Ook Soepe Koese deed mee aan de openklasse. Hij realiseerde eveneens een top tien notering door op de zesde plaats te eindigen. Een week geleden werd hij vijfde tijdens de Mr. & Ms. World IFBB Elite Pro wedstrijden in de Verenigde Arabische Emiraten.

Randall Haakmat deed mee aan de categorie Classic Physique. Hij eindigde op de tiende plaats in een deelnemersveld van zestien atleten. Haakmat eindigde onder andere boven de Jamaicaan Richardo Daniels (12de) en Lamarr Akeem Coward uit Barbados (15de). Yuri Valentim uit Angola werd kampioen in deze klasse.

Volgend maand staan er opnieuw Surinaamse bodybuilders op een internationaal toernooi. In november zal Militia Galimo deelnemen aan de IFBB Pro Diamond Cup in Portugal. Koese zal ook aan dat evenement meedoen.