Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Eddy Wilson opnieuw kampioen Roger Boyce Classic

Eddy Wilson opnieuw kampioen Roger Boyce Classic

“We zijn supertrots op Eddy Wilson”, zegt Earnie Eenig, voorzitter van de Surinaamse Bodybuilding en Weightliftingbond (SBWB). Hij verwijst naar de titel die Wilson veroverde tijdens de Roger Boyce Elite Pro Classic op Barbados. Hij werd kampioen in de open klasse en prolongeerde daarmee zijn titel van vorig jaar.

In totaal verschenen er zaterdag vier Surinamers op de planken in het Garfield Sobers Gymnasium in Bridgetown. Naast Wilson deden ook Soepe Koese, Randall Haakmat en Militia Galimo mee aan het jaarlijks terugkerend evenement onder auspiciën van de International Federation of BodyBuilding & Fitness (IFBB).

Wilson liet in de open klasse de Mexicanen Jose Armando Felix en Emilio Alvarado achter zich, terwijl Ramon Broomes van Barbados zelf op de vierde plaats eindigde. “Bij deze gelegenheid is Eddy Wilson samen met iemand anders aangesteld als bodybuildingambassadeur van de regio. Ze zullen de gezichten zijn van de bodybuildingsport in het Caribisch gebied”, laat Eenig weten.

De top vijf in de open klasse werd gecompleteerd door Koese. Vorig jaar werd hij nog semikampioen achter Wilson. “Dit keer hebben er een paar zaken gespeeld die hebben gemaakt dat hij punten in mindering heeft gehad en daardoor lager is geëindigd”, treurt Eenig die een hogere notering voor Koese had verwacht.

Die verwachting had hij eveneens voor Galimo. Waar ze vorig jaar nog kampioen werd in de Wellness Fitness klasse eindigde ze dit keer op de vijfde plek. Eenig: “Maar het was een toffe competition dit jaar dus ze is zelf niet helemaal ontevreden met de vijfde plaats. Er zijn wat verbeterpunten en daar zal ze in de komende periode hard aan werken.”

Bitter
Het semikampioenschap van Haakmat in de Mens Classic Physique klasse smaakte wel bitter. Vorig jaar moest hij ook genoegen nemen met de tweede plaats, maar wat hij dit keer op de planken liet zien was een kampioenschap waardig.

Haakmat was in een nek-aan-nek race verwikkeld met de uiteindelijke winnaar Lamar Akeem Coward, die zelf van Barbados is. “Van de promotor Roger Boyce kregen we te horen dat het inderdaad een tight race was en dat op presentatie en poseren de man uit Barbados nipt gewonnen had van Randall. Maar wat het pakket zelf betreft, dus spierkwaliteit onder andere heeft Randall totaal niet ondergedaan.”

Eenig kan zich daarom niet terugvinden in de uitslag. “Wij zijn er niet helemaal blij mee, want als een atleet het verdient te winnen van de thuisatleet dan zou dat gewoon moeten gebeuren. Maar goed, dit zijn jurysporten waarbij je zo nu en dan te dealen hebt met deze zaken. Daarnaast is een semikampioenschap in zijn tweede profwedstrijd totaal geen slechte prestatie voor Randal.”

Na dit toernooi komen er spoedig weer evenementen waar de SBWB atleten naar zal afvaardigen. De eerstvolgende is op 9 juli. Dan vindt in Guyana de Stage of Champions plaats waar Anthony Nekrui, Rafael Kromokarijo en Charelle Meyer aan zullen deelnemen.

Uitslagen:

Bodybuilding
1. Eddy Wilson, Suriname
2. Jose Armando Felix, Mexico
3. Emilio Alvarado, Mexico
4. Ramon Broomes, Barbados
5. Soepe Koese, Suriname

Classic physique

1. Lamarr Akeem Coward Coward, Barbados
2. Randall Haakmat, Suriname
3. Bernard Percival, Antigua & Barbuda
4. Richardo Daniels, Jamaica
5. Jahvarie Johnson, Jamaica

Wellness fitness
1. Karen Lewis Louis, Haiti
2. Rosanna Fung, Guyana
3. Sherea Clarke, Jamaica
4. Delia Aristy, Dominican Republic
5. Galimo Militia, Suriname