Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Econoom Ramautarsing: “Geen reden om in de lucht te springen”

Econoom Ramautarsing: “Geen reden om in de lucht te springen”

Ofschoon Suriname elk moment de overmaking van de derde tranche van de IMF-gelden tegemoet mag zien, is er geen reden om in de lucht te springen. Het gaat om een bedrag van US$ 53 miljoen waarvan een groot deel wordt aangewend als steun voor de begroting. Econoom Winston Ramautarsing geeft aan, dat het volk nog steeds gebukt gaat onder de slechte economie. De president heeft volgens hem reden om in de lucht te springen omdat de indruk wordt gewekt dat hij op de goede weg is.

De realiteit is dat de prijzen in de supermarkten een ander verhaal vertellen. Ramautarsing stelt, dat het allesbehalve goed gaat met Suriname. Het IMF heeft zijn reden om te zeggen dat het goed, maar om te zeggen dat het beleid succesvol is zoals onze president dat probeert te vertellen, gaat volgens de econoom te ver.

Hij benadrukt dat hetgeen het IMF tussen de regels door aangeeft minder vleiend is over Suriname. Ramautarsing wijst erop dat naast de complimenten voor de regering het IMF Suriname eigenlijk verplicht om door te gaan met policy discipline, structurele hervormingen, capaciteitsversterking en de strijd tegen corruptie.

In gesprek met D-TV Express zei hij, dat hij nog nooit eerder zoveel corruptie, regelarij en belazerij in ons land heeft gezien. Ramautarsing geeft aan, dat terwijl mensen kennelijk een vreugdedans maken de recente tranche wel ervoor zorgt dat in totaal US$ 220 miljoen extra aan leningen erbij zijn gekomen. Deze regering heeft sedert haar aantreden tot nu toe US$ 700 miljoen meer geleend, zegt de econoom.