Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » ECD-actie Kwatta en Commewijne: Geen bewijs hamsteren gascilinders

ECD-actie Kwatta en Commewijne: Geen bewijs hamsteren gascilinders

PARAMARIBO — Actie van de Economische Controledienst (ECD) te Kwatta en Commewijne heeft geen bewijs opgeleverd dat er gascilinders worden gehamsterd. De verkoop vindt conform de prijs plaats, schrijft het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie vrijdag in een persbericht. De ECD trok erop uit na klachten over vervallen producten en mogelijk hamsteren van gascilinders.

Tijdens de controlewerkzaamheden aan de Kwattaweg (Derde Rijweg) en te Meerzorg, Tamanredjo, Mariënburg, Nieuw-Amsterdam en Jaglust in Commewijne bleek wel dat er bij een winkel aan de Derde Rijweg vervallen zeepproducten en spijsolie op de schappen waren. Daarnaast werd de ondernemer aangesproken over het plaatsen van prijzen op de goederen. De prijzen moeten duidelijker en netter worden aangegeven.

In de magazijnruimte van deze winkel was het volgens EZ ook mis met de hygiëne. De ondernemer heeft de ruimte gekregen om de zaak op orde te brengen binnen een afgesproken tijd, waarna er een hercontrole zal plaatsvinden.

In het magazijn van een winkel aan de Derde Rijweg trof de ECD een onhygiënische toestand aan. [Foto: EZ]