Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Duo vast voor stelen SRD 500 van worstkoper

Duo vast voor stelen SRD 500 van worstkoper

Faizel J. begaf zich op 13 december van het vorig jaar naar de winkel om worst te kopen. Onderweg passeerde hij twee mannen die hij als Bra en Bree herkende. Bij zijn terugkeer zag hij hen opnieuw. Op dat moment greep Bree Faizel in een wurggreep, terwijl Bra SRD 500 uit zijn broekzak ontvreemdde.

Vervolgens kreeg Faizel klappen in zijn gezicht van Bree, waarna ze de plaats verlieten in een wit voertuig. Het voertuig werd door de politie in de omgeving opgemerkt, terwijl Bra naast het voertuig stond en ontkende betrokken te zijn geweest bij de beroving.

Bree werd getraceerd en gearresteerd. Hij erkende Faizel te hebben vastgepakt en geslagen, maar beweerde dat dit gebeurde tijdens een dobbelspel waarbij Faisel de regels overtrad door met het geld weg te lopen. Bree beweerde verder dat Faisel zelf SRD 100 uit zijn zak had gehaald en op de grond gegooid, waarop Bree dit geld nam. Vervolgens vertrokken hij en Bra van de locatie.

Beide verdachten werden door de politie aangehouden en voorgeleid bij de rechter. Tijdens de rechtszitting hield Bree vol dat hij slechts SRD 100 had genomen. Bra ontkende alle beschuldigingen en beweerde niets van de strafbare handelingen van Bree te hebben waargenomen. Een getuige verklaarde dat beide verdachten bekendstaan als drugsgebruikers en vaak bij een winkel rondhangen waar ze alcohol gebruiken.

De rechter besloot de zaak uit te stellen naar 12 oktober. Op die datum zal de officier van justitie een strafvoorstel doen. Bree, die nog vastzat, werd door de rechter in vrijheid gesteld, terwijl Bra al eerder op vrije voeten was gesteld.