Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Duizenden rijbewijzen moeten nog opgehaald worden

Duizenden rijbewijzen moeten nog opgehaald worden

Burgers worden op het hart gedrukt om hun E-rijbewijs dat in sommige gevallen al maanden klaarligt bij de politie, op te halen. Wie tijdens een verkeerscontrole een strookje met daarop een verlengingsdatum toont terwijl het rijbewijs al klaarligt om opgehaald te worden, riskeert een boete.

De politie wijst erop dat het strookje geen rijbewijs, maar een gedoogbeleid is om burgers tegemoet te komen. Echter moet men er spoedig werk van maken om dit af te halen bij de afdeling Rijbewijzen van het Kops Politie Suriname (KPS).

Politiewoordvoer Milton Kensmil geeft aan, dat veel rijbewijzen allang klaarliggen maar niet worden opgehaald. Burgers met een vervallen rijbewijs gaan ervan uit dat ze door mogen rijden met het strookje waarop een stempel en handtekening staan van een politiefunctionaris. Hiervoor kan iemand beboet worden tijdens een verkeerscontrole. Als aantoonbaar is dat het rijbewijs nog niet af is, is er geen vuiltje aan de lucht.

Kensmil benadrukt dat er geen sancties zijn bij het niet afhalen van de nieuwe rijbewijzen. Wel volgt een boete als de persoon zoals eerder vermeld zijn of haar rijbewijs niet bij zich heeft terwijl dit al geruime tijd klaarligt bij de politie. Er liggen nog duizenden rijbewijzen die zijn blijven liggen op de desbetreffende afdeling.

Het KPS heeft volgens de woordvoerder grote inspanningen gepleegd om de rijbewijzen in orde te maken. Verwacht wordt dat de geslaagden zo snel mogelijk hun document komen ophalen. Tegenover de STVS zei Kensmil dat er eerder een tekort was aan materiaal, maar dit probleem is ondertussen al opgelost.