Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Drugsinval en marihuana aanplant vernietigt door politie

Drugsinval en marihuana aanplant vernietigt door politie

PARAMARIBO — De politie regio Oost heeft vrijdag tijdens de verhoogde surveillance in het district Marowijne, in een weg achter het monument van Moiwana op een veld 569 marihuanaplantjes ontdekt . Verder werden ook 66 marihuana plantjes die pas waren gezaaid en drie halve zakken gedroogde stengels en bladeren aangetroffen.

De eigenaar en of de belanghebbende werd niet ter plaatse aangetroffen. Na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn aanplant en de zakken gedroogde stengels en bladeren verbrand. Aan de opsporing en aanhouding van verdachte(n) wordt gewerkt.

Drugsinval

De afdeling Narcoticabrigade heeft donderdag bij een inval aan de Premie Pramawand Doelenweg in het district Wanica N.M.(43) en A.S.(38) aangehouden. Volgens informatie zou de eigenaar van de woning tevens winkel op dat adres drugs verkopen.

Bij de inval in het pand trof de politie op een toonbank in dozen verschillende soorten drugs zoals XTC-tabletten, 177 gram cocaïne verpakt in zakjes, 25 gram Sukru en wikkels marihuana met een bruto gewicht van 137 gram aan.  Verder werden in de winkel vijf sloffen sigaretten van het merk Tradition aangetroffen.

In de woonruimte waren twee blokken marihuana van 1.960 en 1.640 gram, een boterhamzakje met 99 gram cocaïne, een vuistvuurwapen van het merk Zoraki, een doos met 47 scherpe patronen kaliber 3 mm en een groot geldbedrag in SRD. De drugs, sigaretten, het wapen, de munitie en het geldbedrag zijn door de politie in beslag genomen.

Hangende het onderzoek zijn beide verdachten voorgeleid en is N.M. na overleg met het Openbaar Ministerie door de politie in verzekering gesteld, terwijl zijn arbeider A.S. is heengezonden.