Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Droogte en brandstichting veroorzaken brand bij belangrijke brug in Kabalebo

Droogte en brandstichting veroorzaken brand bij belangrijke brug in Kabalebo

Onlangs werd dicht bij de landbouwgronden in het ressort Kabalebo brand gesticht. Vanwege de enorme droogte en de brandstichting heeft een belangrijke brug te Sandlanding, die de oversteek vormt voor vele landbouwers, brand gevat. De situatie was in het prille begin erg en bewoners werden opgeroepen niet in de richting van de brug te gaan.

Belangrijke brug te Sandlanding

Voor de landbouwers van het gebied is dit een hele belangrijke brug. De situatie was tot op een gegeven ogenblik aanzienlijk erg. Vanwege de brandstichting is de brug verzwakt en de brandweer moest met man en macht werken om erger te voorkomen.

Beeldmateriaal en ernst van de zaak

Op beeldmateriaal te zien dat een aanzienlijk deel van de brug is beschadigd door de brand. Hoe de landbouwers nu dichter bij hun kostgrondjes zullen komen is nog onduidelijk. De bewoners in het gebied leven voornamelijk van hun kostgrondjes. Om te voorzien in een deel van hun behoefte doet de gemeenschap daar aan landbouw. Nu de belangrijke verbinding beschadigd is, is het wachten op de aanpak vanuit de zijde van de regering en de onder haar vallende instanties, bij deze districtscommissaris Josta Lewis.

Gesprek met Lewis

“De districtscommissaris doet nog eens een ernstig beroep op de gemeenschap om niet zomaar brand te maken. Vanwege de extreme droogte is dit zeer gevaarlijk en kan er onverwachts brand ontstaan”, zo meldt het Burger Informatiecentrum Kabalebo.

Een gesprek van de redactie van Dagblad Suriname met Josta Lewis heeft tot op dit moment geen bijzondere informatie opgeleverd. Zo weet de redactie nog niet of het mensen uit het gebied zelf zijn die verantwoordelijk zijn voor de brand.