Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Dronken verdachte betrokken bij aanrijding

Dronken verdachte betrokken bij aanrijding

De verdachte, Amresh P., verkeerde onder invloed van alcohol toen hij deelnam aan het verkeer en betrokken raakte bij een aanrijding. Hij reed met zijn bestelbus op de Mohamed Jasin Nasrullahstraat en kwam op de kruising van de Wilhelminastraat in botsing met een Toyota Wish, die geen voorrang verleende. Beide voertuigen liepen schade op aan hun voorzijde als gevolg van de aanrijding.

Bij aankomst van de politie kon Amresh niet rechtop staan en leunde hij tegen zijn voertuig. De geur van alcohol was merkbaar, terwijl hij onsamenhangend sprak. Toen hij gevraagd werd om zijn auto bescheiden te halen, liep hij onvast. De bestuurder van de Toyota Wish werd niet ter plaatse aangetroffen. Volgens omstanders had hij de plaats van het ongeval verlaten.

De politie slaagde er echter in om de bestuurder snel op te sporen en aan te houden. Ook hij bleek onder invloed van alcohol te zijn en niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Bovendien had hij zonder toestemming van de eigenaar met het voertuig gereden. Na de aanrijding vochten Amresh en twee medepassagiers met de bestuurder van de Wish en vernielden ze het voertuig.

Amresh verklaarde dat hij twee flessen Heineken en één Parbo had gedronken, maar beweerde dat hij zich niet dronken voelde. Hoewel hij in het bezit was van een Nederlands rijbewijs, bleek dat hij sinds februari 2022 geen rijtoestemming had.

Ook werd ontdekt dat Amresh in 2014 al eens onder invloed van alcohol betrokken was bij een aanrijding, waarbij zijn Nederlandse rijbewijs was ingevorderd. Tot op heden heeft hij het niet opgehaald, hoewel hij zijn rijbewijs terug had kunnen krijgen door een boete van SRD 500 te betalen. Dit heeft hij nagelaten.

Amresh, die op 18 augustus voor de rechter moest verschijnen, was niet aanwezig. De zaak is uitgesteld naar de zitting van 20 oktober. Dan zal de officier van justitie een strafvoorstel doen.