Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Dronken bestuurder veroorzaker zware aanrijding met dodelijke afloop

Dronken bestuurder veroorzaker zware aanrijding met dodelijke afloop

De 22-jarige dronken personenautobestuurder Shahied N. heeft zondagmiddag een aanrijding veroorzaakt nabij de kruising van de Oost-Westverbinding en de Mangreweg te Commewijne met als gevolg 1 dode en 5 zwaargewonden.

Shahied N. reed met nog iemand in zijn personenauto. Iets voorbij de kruising van de Oost-Westverbinding en de Mangreweg wilde hij een Noah-bus inhalen. Tijdens het maken van die manoeuvre moet hij vermoedelijk de tegenligger, in deze een bestelbus, hebben gezien. Shahied wilde vermoedelijk een botsing met de bestelbus voorkomen en week uit met het gevolg dat zijn auto in botsing kwam met de achterzijde van de Noah-bus.

In de autobus zat bestuurder F.L. met zijn 4-jarige zoon Jemuel Leeuwin. Door de botsing verloor F.L. de controle over de besturing van het busje en kwam in botsing met de bestelbus. De bestelbus werd bestuurd door Revolino G. die niet in het bezit is van een rijbewijs. In zijn voertuig zaten nog drie andere mannen.

Jemuel Leeuwin is ter plaatse overleden en zijn vader werd zwaargewond opgenomen in het ziekenhuis. Revolino G. en zijn mede-inzittenden zijn ook zwaargewond opgenomen in het ziekenhuis, terwijl Shahied en zijn mede-inzittende geen noemenswaardige letsels hebben opgelopen.

Shahied is ter ontnuchtering overgebracht naar het politiebureau Meerzorg. Na zijn ontnuchtering zal hij worden voorgeleid.