Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Dronken bestuurder veroorzaakt botsing en raakt palmboom

Dronken bestuurder veroorzaakt botsing en raakt palmboom

Op 22 maart was Bisnodath, onder invloed van alcohol, betrokken bij een verkeersincident waarbij hij de Westkanaalstraat overstak zonder voorrang te verlenen aan het verkeer op de Doergasawstraat. Hierdoor ontstond een botsing met een zwarte auto, waarna de auto die Bisnodath bestuurde uiteindelijk tegen een palmboom tot stilstand kwam.

Als gevolg van de impact liep de bestuurder van de zwarte auto ernstige fracturen op, terwijl de verdachte, Bisnodath, zelf ook zware verwondingen opliep. Het bleek dat de auto van Bisnodath niet was herkeurd en dat hij zelf geen geldig rijbewijs bezat. Bovendien werd ontdekt dat de bestuurder van de zwarte auto eveneens niet in het bezit was van een rijbewijs.

Bisnodath werd na zijn aanhouding voor de rechter gebracht om verantwoording af te leggen voor zijn daden. De officier van justitie eiste een gevangenisstraf van achttien maanden, waarvan tien maanden voorwaardelijk met aftrek, een proeftijd van twee jaar, en een geldboete van SRD 1500, samen met zijn gevangenhouding.

Voor de bestuurder van de zwarte auto eiste de officier van justitie een geldboete van SRD 7500 wegens het rijden zonder geldig Surinaams rijbewijs.

De rechter legde aan Bisnodath op een gevangenisstraf van vijftien maanden, waarvan tien maanden voorwaardelijk met aftrek, een proeftijd van twee jaar, een geldboete van SRD 1500 en zijn gevangenhouding. Met deze uitspraak zal hij nog enige tijd in de gevangenis moeten doorbrengen.