Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Drijvende verkeersopstopping bij het door droogte getroffen Panamakanaal

Drijvende verkeersopstopping bij het door droogte getroffen Panamakanaal

August 22, 2023 – Een enorme vloot schepen zit momenteel vast in de ergste verkeersopstopping ter wereld bij het Panamakanaal – en het einde van deze nieuwe waterige opeenstapeling zou op zijn minst een paar weken kunnen duren.

De Panama Canal Authority heeft het maximale scheepsgewicht en het aantal dagelijkse scheepsovertochten verlaagd in een poging water te besparen. Deskundigen op het gebied van maritiem transport vrezen dat dergelijke gebeurtenissen de nieuwe norm zouden kunnen worden, omdat neerslagtekorten in het op vier na natste land ter wereld de klimaatrisico’s voor de zeescheepvaartsector, die 80% van de wereldhandel voor zijn rekening neemt, onder de aandacht brengen.

Scheepseigenaren hebben de mogelijkheid om minder vracht te vervoeren, over te stappen op alternatieve routes die duizenden kilometers aan de reis kunnen toevoegen of te worstelen met wachtrijen die eerder deze maand 160 schepen ondersteunden en sommige schepen met maar liefst 21 dagen vertraagden, aldus Reuters.