Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Drietal aangehouden voor beroving 34-jarige vrouw

Drietal aangehouden voor beroving 34-jarige vrouw

Leden van het Regio Bijstandsteam Paramaribo (RBTP) hebben dinsdag de drie roofverdachten L.D. (38), G.O. (34) en R.F. (51) aangehouden. Het drietal wordt ervan verdacht een 34-jarige vrouw op een adres in het ressort De Nieuwe Grond in de nacht van zondag 1 op maandag 2 oktober 2023 in haar slaap te hebben overrompeld.

De verdachten hebben zich toegang tot de woning verschaft door een raam te forceren. De aangeefster werd gekneveld en mishandeld en heeft hierdoor een zwelling opgelopen in het gelaat. Na de daad gingen de verdachten ervandoor met een geldbedrag in euro’s, dollars, een gouden halsketting en een mobiele telefoon.

Nadat het slachtoffer zich had bevrijd, rende ze naar de buren voor hulp, waarna zij op het politiebureau De Nieuwe Grond aangifte deed van het gepleegde strafbare feit. Met assistentie van het RBTP is het drietal na intensief speurwerk op locaties in Paramaribo en Wanica in de kraag gevat, waarna zij ter voorgeleiding zijn overgebracht naar het politiebureau De Nieuwe Grond.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn de verdachten G.O. en R.F. door de politie in verzekering gesteld, terwijl L.D. na verhoor is heengezonden.

Deze zaak is voor verder onderzoek overgedragen aan de recherche van Regio Midden.