Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Drie vreemdelingen die zogenaamd huishoudelijke goederen verkochten, ter zake diefstal en oplichting, aangehouden door politie Jarikaba

Drie vreemdelingen die zogenaamd huishoudelijke goederen verkochten, ter zake diefstal en oplichting, aangehouden door politie Jarikaba

De politie van het bureau Jarikaba heeft op donderdag 19 oktober 2023 drie vreemdelingen die ervan verdacht worden zich schuldig te hebben gemaakt aan diefstal en oplichting, aan de Wayamboweg aangehouden. Het gaat in deze om de twee mannelijke verdachten E.O. (44) en A.T. (32) en de vrouwelijke verdachte K.C. (23).

Tegen dit drietal had de benadeelde S. op woensdag 18 oktober 2023 aangifte gedaan ter zake diefstal en oplichting. Naar zeggen van de aangeefster deed dit trio eerder die dag, het woonadres van de familie S. en G. aan de Vijfde Rijweg  met een grijsgelakte station wagen aan, waarbij zij verschillende huishoudelijke spullen ten verkoop hadden aangeboden. Terwijl de vrouwelijke verdachte zich bezig hield met de huisgenoten, spraken de mannen met een bejaarde vrouw die woonachtig is in een woning aan de voorzijde van het perceel. Zonder wat te hebben verkocht verlieten de drie vreemdelingen met het voertuig het adres. Na enige tijd ontdekte de aangeefster S. dat haar twee gouden halskettingen niet meer om haar hals waren. Bij haar rees sterk het vermoeden dat het trio de twee gouden halskettingen op de één of andere wijze van haar hebben weggenomen.

Tijdens deze aangifte werd het vermoeden bij de wetsdienaren sterker dat dit trio de diefstal moest hebben gepleegd, aangezien een andere benadeelde ene N.N. op donderdag 7 september 2023 aangifte had gedaan op het politiebureau Groningen, waarbij een trio dezelfde werkwijze heeft toegepast en de aangeefster N.N. een halsketting en een bracelet ter waarde van een groot geldbedrag in SRD is kwijtgeraakt.

De politie van Jarikaba stelde direct een onderzoek in en werd het trio die zich in de morgen van 19 oktober 2023 aan de Wayamboweg in het grijsgelakte voertuig bevond, op aanwijzing van een ooggetuige  van de familie G. aangehouden en ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau. De aangeefster N.N. heeft het trio bij confrontatie positief herkend.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie is het drietal hangende het onderzoek door de politie in verzekering gesteld.

Waarschuwing:

De politie doet hierbij een beroep op de gemeenschap alert te zijn en niet in te gaan op praatjes van buitenlanders die zich de laatste tijd verplaatsen in verschillende buurten en zich voordoen als verkopers van zogenaamde huishoudelijke spullen en of ander waar. Deze verkopers die vreemdelingen of te wel buitenlanders zijn, benadelen daarbij goedgelovige bewoners. 

Wilt u wat kopen, koop het liever in een erkende winkelzaak. Gaat u niet ervan uit dat u goedkopere spullen bij hosselaars koopt, terwijl u achteraf tot de ontdekking komt dat u beet bent genomen.

The post Drie vreemdelingen die zogenaamd huishoudelijke goederen verkochten, ter zake diefstal en oplichting, aangehouden door politie Jarikaba appeared first on Korps Politie Suriname.