Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Drie verdachten voor frauduleuze betalingshandelingen aangehouden

Drie verdachten voor frauduleuze betalingshandelingen aangehouden

De verdachte P.W. (27) is op zaterdag 23 september door de recherche van Regio Midden aangehouden, nadat hij zich schuldig heeft gemaakt aan valsheid in geschrifte.

Enkele bedrijven hebben aangifte gedaan op verschillende politiebureaus tegen klanten die dollars middels vervalste PDF betaling ofwel overmaking hebben gedaan vanuit een bankrekening naar een andere bankrekening.

Bij een ingesteld onderzoek door de politie kwam de verdachte P.W. in beeld die respectievelijk op twee dagen in augustus bij een cell shop een PlayStation en een IPhone viadit betalingssysteem heeft gekocht. Naderhand bleken de betalingen niet juist te zijn. P.W. werd opgespoord en aangehouden. 

In deze zaak werd de tweede verdachte R.G. in beeld gebracht, die momenteel voor een ander strafbaar feit in verzekering is gesteld op het politiebureau Geyersvlijt.

Het vermoeden bestaat dat het tweetal meer op zijnkerfstok heeft.. Vervolgens werd na uitgewerkte informatie eveneens  de 23-jarige verdachte M.A.E.G. in de kraag gevat. De verdachten hebben dezelfde werkwijze gebruikt bij het plegen van de strafbare feiten. 

Bij de aanhoudingen van de verdachten in deze zaak, zijn diverse goederen aangetroffen en inbeslaggenomen.

De recherche van Regio Midden is belast met het verder onderzoek in deze zaak