Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Drie roofverdachten, waaronder een vrouw, aangehouden

Drie roofverdachten, waaronder een vrouw, aangehouden

D.A. en J.S., beiden 33 jaar oud, en de 27-jarige vrouwelijke verdachte J.S. zijn na grondig speurwerk door medewerkers van de Recherche van Regio Paramaribo opgespoord en gearresteerd. De benadeelde S. (41) heeft op zondag 6 augustus aangifte gedaan van beroving, waarbij een halsketting en vingerringen van geel metaal, twee mobiele telefoons, en een geldbedrag in SRD en Amerikaanse dollars zijn gestolen.

Volgens de aangever bevond hij zich met twee vrienden bij een bardancing in Paramaribo-Noord. Op een gegeven moment besloten ze een taxi te nemen om naar huis te gaan. Nadat ze het eens waren geworden, stapten de drie vrienden in een auto waarin de bestuurder en een vrouw zaten. Tijdens de rit merkte het drietal plotseling op dat de chauffeur een andere richting opreed, waarop ze hem vroegen wat er aan de hand was. De automobilist liet hen weten dat hij een kortere route zou nemen om sneller op hun woonadres te komen.

Ter hoogte van een kruising in het ressort Geyersvlijt bracht de chauffeur tevens de verdachte D.A. het voertuig tot stilstand, waarna het drietal uit de auto werd gehaald. Uit een ander voertuig dat al die tijd achter de taxi van chauffeur D.A. reed, stapten de verdachte J.S. en een medeplichtige uit.

Onder bedreiging van twee scherpe voorwerpen werden de aangever en zijn twee vrienden beroofd van de eerdergenoemde goederen. Na het analyseren van de beschikbare informatie werden de verdachten geïdentificeerd, waarna ze zijn opgespoord en drie van hen zijn gearresteerd.

Er wordt nog gewerkt aan de arrestatie van de vierde verdachte. De gestolen goederen zijn vooralsnog niet teruggevonden. In overleg met het Openbaar Ministerie zijn de drie verdachten in afwachting van het onderzoek door de politie in hechtenis genomen.