Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Drie roofverdachten ingesloten

Drie roofverdachten ingesloten

PARAMARIBO — De 23-jarige R.S. en de 22-jarige W.J. zijn in verzekering gesteld. Het duo werd donderdag door het Regio Bijstandsteam Paramaribo (RBTP) in de boeien geslagen en overgedragen aan de recherche van Paramaribo die belast is met het onderzoek.

R.R. heeft op 8 juli aangifte tegen R.S. en W.J. gedaan. De twee hadden hem beroofd van een schuine zwarte tas met een groot geldbedrag (Surinaamse dollars en euro) en andere persoonlijke spullen. De leverancier van groenten had die dag betalingen van zijn klanten ontvangen.

De man was in een onderdelenzaak aan de Van ’t Hogerhuysstraat toen hij plotseling werd overrompeld door de verdachten, van wie één een vuistvuurwapen op hem richtte. Na de beroving koos het tweetal het hazenpad. De politie kwam R.S. en W.J. op het spoor na het bekijken van beeldmateriaal.

Bij de recherche bleek dat er nog vier andere aangiftes tegen hen was gedaan. Het vermoeden bestaat daarom bij de politie dat de twee mannen meerdere berovingen hebben gepleegd. Mensen, die zijn beroofd in de omgeving van Nieuwe Haven, de rotonde aan de Van ’t Hogerhuysstraat en Abrabroki, en nog geen aangifte hebben gedaan kunnen dat alsnog doen bij de recherche van Paramaribo op het politiebureau Geyersvlijt.

Hofstraat

De 32-jarige J.H. is woensdag door het RBTP gearresteerd, nadat hij eerder die dag de veertigjarige A.K. aan de Hofstraat ter hoogte van Ulstrel Taxi had beroofd. Uit onderzoek van de politie van Nieuwe Haven blijkt dat A.K. in gezelschap vertoefde van een groep mannen toen J.H. zijn tas met geld (SRD’s) en een mobiele telefoon wegrukte.

Na de daad rende de verdachte weg, maar met assistentie van RBTP werd J.H. later op de dag aan de Drambrandersgracht in de kraag gevat. Op hem werd de buit aangetroffen en in beslag genomen. Na te zijn voorgeleid is de rover in verzekering gesteld.