Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » DP World Paramaribo en Cosco Shipping Lines steunen Mangroverehabilitatieproject voor tweede jaar achtereen

DP World Paramaribo en Cosco Shipping Lines steunen Mangroverehabilitatieproject voor tweede jaar achtereen

Op 22 september hebben DP World Paramaribo en Cosco Shipping Lines Suriname voor het tweede achtereenvolgende jaar het Mangroverehabilitatieproject aan de Weg naar Zee ondersteund. Beide maritieme organisaties hebben een duurzaamheidsbeleid gericht op SDG 13 Climate Change en SDG 14 Life Below Water, en hebben daarom de handen ineen geslagen om de bewustwording van de impact van dit project te vergroten.

Elk jaar initieert DP World Paramaribo in de maand september activiteiten waarbij de bewustwording rondom Climate Change wordt benadrukt. Deze activiteiten worden in de laatste week van september georganiseerd onder de naam ‘Go Green Week’.

Dit jaar nam DP World Paramaribo voor het vijfde jaar op rij deel aan het vrijwilligersprogramma van het mangroverehabilitatieproject aan de Weg naar Zee, en voor het tweede jaar in partnerschap met Cosco Shipping Lines Suriname. De afgelopen jaren werd dit project voornamelijk geïnitieerd door vrijwilligers van beide maritieme organisaties. Dit jaar werd het concept aangepast, waardoor ook externe vrijwilligers konden deelnemen aan het mangroveproject aan de Weg naar Zee.

Joan Telgt, bestuurslid van het Mangrove Forum Suriname (MAFOSUR), bevond zich ook onder de vrijwilligers en informeerde de deelnemers over de functie van de mangroveplant voor de bescherming van onze kustvlakte. Mangrove is belangrijk omdat het bijdraagt aan de bescherming van de kust, koolstofvastlegging, waterzuivering en andere ecosysteemdiensten die het te bieden heeft.

Door de aanplant van mangrove op versneld tempo uit te breiden, kunnen wij samen op lange termijn veranderingen teweegbrengen in het behoud van onze kust. DP World Paramaribo & Cosco Shipping Lines Suriname geloven in de kracht van samenwerking en hopen door het goede voorbeeld te geven dat meer vrijwilligers zich zullen interesseren om dit project te ondersteunen.

Over DP World Paramaribo
Handel vormt de levensader van de wereldeconomie; het creëert kansen en verbetert de levenskwaliteit van mensen over de hele wereld. DP World bestaat om de handelsstromen in de wereld te verbeteren en mogelijk te maken voor de klanten en gemeenschappen die zij wereldwijd bedienen. Met een toegewijd, divers en professioneel team van meer dan 106.500 medewerkers verspreid over 73 landen op zes continenten duwt DP World de handel verder en sneller naar een naadloze toeleveringsketen die geschikt is voor de toekomst.

DP World Paramaribo transformeert en integreert logistieke diensten met haar mondiale infrastructuur om sterkere, efficiëntere end-to-end supply chain-oplossingen te creëren voor haar cliënten in Suriname. DP World Paramaribo streeft ernaar om voorop te lopen op het gebied van disruptieve technologie en duwt de sector naar hogere standaarden, waarbij vertragingen in de logistieke supply chain worden geminimaliseerd.

Over Cosco Shipping Lines Suriname
Cosco Shipping Lines is het grootste containertransportbedrijf in China, gespecialiseerd in het transport van containerlading, voornamelijk op de oost-Aziatische handelsroutes en in het Verre Oosten. Cosco Shipping Lines Suriname is op 8 mei 2018 opgericht in Suriname, als agentschap van Surinam Port Services N.V., met als doel de handel op en naar de oost-Aziatische route en het Verre Oosten dichter bij Suriname te brengen.