Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Dorpen West Suriname willen 3 kapiteins

Dorpen West Suriname willen 3 kapiteins

APOERA – De bewoners van de drie dorpen in West Suriname, Apoera, Washabo en Kabalebo (Section West) hebben door het referendum dat gisteren gehouden werd in de drie dorpen, gestemd voor 3 kapiteins in plaats van 1.

Vanuit de regering was het voornemen ontstaan om een kapitein te benoemen voor alle drie dorpen. Het werk zou dan praktischer worden uitgevoerd. De bewoners waren het er niet mee eens en de president besloot, na consultaties met de belanghebbenden om een referendum te laten houden.

Onder voorzitterschap van DC Roline Samsoedien werden er voorbereidingen getroffen om dit te realiseren. De uitslag van het referendum heeft uitgewezen dat elk van de drie dorpen een eigen kapitein willen hebben. Samsoedien zegt in gesprek met GFC Nieuws dat 170 bewoners voor 1 kapitein hebben gestemd en 258 hebben graag dat elk dorp een eigen kapitein heeft.

Samsoedien vertrekt morgen vanuit Apoera naar de stad en zal haar verslag aan de president overhandigen. Op zijn instructie zal zij en haar team nieuwe verkiezingen uitschrijven voor de kapiteins. Op een vraag of dit als voorloper gezien mag worden dat ook de districten een eigen DC zullen kiezen antwoord zij dat het niet op korte termijn zal geschieden omdat daar andere aspecten een rol spelen. Er zijn juridische regels die naast de politieke dan van toepassing  zullen zijn.


Posted

in

by

Tags: