Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Doorrijder aanrijding klemgereden door omstander

Doorrijder aanrijding klemgereden door omstander

WANICA — De automobilist B.O. (70), die zaterdag doorreed na de 55-jarige fietser B.M. aan de Bomaweg te hebben aangereden, is door de politie van Santo Boma aangehouden. De man was doorgereden, maar kon verder in de straat worden klemgereden door een omstander.

Het vrouwelijke verkeersslachtoffer werd door de agenten op de berm langs de weg aangetroffen. Ze klaagde van pijnen over haar lichaam en werd afgevoerd naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

Uit het voorlopige onderzoek is gebleken dat de autobestuurder en fietser in dezelfde richting reden, waarbij de fietser voor reed. De automobilist verklaarde dat hij op een bepaald moment werd verblind door het grote licht van een tegenligger. Daardoor zag hij de fietser niet tijdig met als gevolg de aanrijding.

De bejaarde autobestuurder, die niet onder invloed van alcohol verkeerde en in het bezit is van een geldig Surinaams rijbewijs, werd ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau. Hij werd in verzekering gesteld. Zijn voertuig is voor herkeuring in beslag genomen. Het onderzoek van deze aanrijding is overgedragen aan de Verkeersunit van regio Midden.