Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » DNA wil direct en concrete oplossing drinkwaterprobleem vele woongebieden

DNA wil direct en concrete oplossing drinkwaterprobleem vele woongebieden

De Nationale Assemblee, DNA, wil direct en concrete oplossingen van de regering voor het drinkwaterprobleem in de vele woongebieden. Leden van zowel de coalitie als de oppositie hebben een dringend beroep gedaan op Assembleevoorzitter Marinus Bee om de regering te vragen deze week nog het parlement hierover te komen informeren. Het probleem is zeer ernstig en vereist directe oplossingen. Het moet geen thema-vergadering zijn, maar een waar de regering concreet aangeeft welke maatregelen direct genomen worden, zegt VHP-fractieleider Asis Gajadien. 

NDP-fractieleider Rabin Parmessar zegt, dat hij al maanden aandacht vraagt voor het drinkwaterprobleem in vele woongebieden in Wanica en Paramaribo. Hij zegt via de media vernomen te hebben, dat de regering een bedrag van USD 7 miljoen heeft goedgekeurd ten behoeve van de SWM (Surinaamsche Waterleiding Maatschappij) voor het doen van de nodige investeringen. Daar heeft de bevolking op dit moment niets aan. “De mensen willen nu hun drinkwaterprobleem opgelost zien”, aldus het Assembleelid.

Niet alleen woongebieden in Wanica en Paramaribo kampen reeds geruime tijd met het drinkwaterprobleem. Ook woongebieden langs de rechter- en de linkeroever van de Commewijnerivier kampen met een ernstig tekort aan drinkwater. Door de aanhoudende droogte zijn velen in deze woongebieden in Commewijne door hun voorraden opgevangen regenwater heen.

Roy Mohan (VHP) vraagt of de bewoners van zijn district door middel van waterleveringen van water kunnen worden voorzien.

Assembleevoorzitter Bee zegt met de regering te zullen afstemmen over wanneer er met het parlement vergaderd kan worden over concrete oplossingen voor het drinkwaterprobleem.

SS