Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » DNA weer compleet met VHP’er Grachelle Sluisdom als nieuw lid 

DNA weer compleet met VHP’er Grachelle Sluisdom als nieuw lid 

Grachelle Sluisdom is donderdagmiddag toegelaten tot de Nationale Assemblee. Het hoogste college van staat kent 51 leden. Sinds het overlijden van VHP-parlementarier Sham Binda waren er 50 leden. De nieuwe parlementariër komt voort uit de VHP.

Sluisdom legde de eed af. Assembleeoorzitter Marinus Bee feliciteerde haar met het toetreden. Alle fractieleiders in het parlement deden dit. VHP-fractieleider Asiskumar  Gajadien gaf aan dat 30 procent van zijn fractie nu vrouw is.

President Chandrikapersad Santokhi feliciteerde Sluisdom en het parlement ook. Hij gaf aan, dat het lid voortkomt uit de Orange Movement. Sluisdom zelf zei  voor de zware taak te gaan en dankbaar te zijn voor de geboden kans.

Binda overleed eerder dit jaar. Volgens de geldende wettelijke bepalingen dient er opvolging plaats te vinden conform de kandidatenlijst van de partij. In Paramaribo haalde de VHP in 2020 zeven kandidaten binnen. Doordat Krishna Mathoera en Riad Nurmohamed beiden ministers in het kabinet werden, kwamen nummers 8 en 9, respectievelijk Kishan Ramsukul en Ronny Aloema, al binnen.

Op de lijst volgde de onlangs gepromoveerde professor Ryan Nannan. Nannan behaalde zelf in 2020 828 stemmen, maar zou niet hebben ingewilligd. Op de kandidatenlijst van de VHP in Paramaribo volgde Sluisdom. Zij behaalde 190 stemmen op plek 12. Sluisdom was een van de jongere kandidaten binnen de VHP en heeft zich vooral geprofileerd onder jongeren.