Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » DNA corrigeert blunder, Bee biedt excuses aan

DNA corrigeert blunder, Bee biedt excuses aan

Assembleevoorzitter Marinu Bee heeft vandaag, maandag, namens zichzelf en het totale parlement excuses aangeboden voor de “blunder” die vorige week vrijdagavond is gemaakt door het wetsvoorstel nadere wijziging van de Grondwet per abuis niet in stemming te brengen. In plaats daarvan is het wetsvoorstel nadere wijziging Kiesregeling twee keer in stemming gebracht.

Het is een pijnlijke blunder, maar waar er gewerkt wordt, worden er fouten gemaakt, zei Bee, die ook zei de totale verantwoordelijkheid op zich te nemen. Hij had het parlement maandag voor een spoedvergadering geconvoceerd om de ernstige omissie te corrigeren. Dat moest procedureel wel correct geschieden, omdat de vergadering ter wijziging van de Grondwet en de Kiesregeling vrijdagavond na de stemming al was afgesloten.

Gebruikmakend van hetgeen is bepaald in artikel 7 van het Ordereglement en na verkregen toestemming van het parlement heropende Bee de vergadering en werd het wetsvoorstel nadere wijziging Grondwet alsnog in stemming gebracht. De Grondwetswijziging werd met algemene (45) stemmen goedgekeurd.

SS