Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » DNA breidt uit met ‘vergadercomplex’

DNA breidt uit met ‘vergadercomplex’

PARAMARIBO — Nog vóór het einde van deze zittingstermijn wil De Nationale Assemblee vergaderen in zijn nieuwe ‘vergadercomplex’. Met het ministerie van Openbare Werken is er een contract ondertekend om als opdrachtgever op te treden en erop toe te zien dat alle werkzaamheden volgens het contract worden uitgevoerd.

Het ‘vergadercomplex’ komt bij het nieuwe gebouw van DNA aan de Henck Arronstraat. Dat pand is als onderdeel van het Paramaribo Urban Rehabilitation Program in een compleet nieuw jasje gestoken en op 14 april 2022 opgeleverd. Het werd op 1 januari 2023 officieel in gebruik genomen. Echter, de parlementsvergaderingen hebben als vanouds plaatsgehad in het huidige DNA-gebouw tegenover het Onafhankelijkheidsplein.

Het streven is om op 9 oktober een aanvang te maken met de bouw van het ‘vergadercomplex’. De bedoeling is dat de faciliteit binnen één jaar moet worden opgeleverd. Het aannemingsbedrijf, aan wie het werk is gegund, gaf aan dat de uitvoeringstermijn voor de bouw een uitdaging is, maar dat het wel realiseerbaar is als er geen obstakels zijn.