Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Districtscommissaris Saramacca bezoekt Marron dorp Maho en belooft actie

Districtscommissaris Saramacca bezoekt Marron dorp Maho en belooft actie

Saramacca, Suriname – Op een stralende ochtend bracht de Districtscommissaris van Saramacca, mevrouw Sherin Bansi-Durga, een inspirerend bezoek aan het marron dorp Maho, gelegen langs de schilderachtige Saramacca rivier. Dit dorp is een harmonieuze samensmelting van een marron en een inheems dorp, met een rijke geschiedenis en een veelbelovende toekomst.

Bij aankomst op de locatie werd de DC en haar delegatie hartelijk verwelkomd door kapitein Judith Paansa en haar toegewijde team van dorpsgenoten. Dit warme onthaal onderstreepte de diepgewortelde gastvrijheid en gemeenschapszin van Maho.

Deze bijzondere dag stond in het teken van een grondige verkenning van de uitdagingen waarmee de bewoners van Maho dagelijks geconfronteerd worden. Een van de voornaamste zorgen betreft de noodzaak tot rehabilitatie van de Mahoweg die leidt naar het dorp. Deze weg is van cruciaal belang voor de lokale gemeenschap en vereist dringende aandacht om de mobiliteit en toegankelijkheid te verbeteren. Daarnaast werd de renovatie van de steiger en de vergaderzaal van het dorp besproken, waarbij de DC beloofde zich in te zetten voor de verbetering van deze essentiële infrastructuur.

Een ander belangrijk vraagstuk dat de aandacht van de DC trok, betrof het fenomeen van jongeren die gedwongen worden om naar de stad te verhuizen om daar hun hogere studies voort te zetten. Dit is een gevolg van beperkte onderwijsfaciliteiten in het dorp, wat resulteert in aanzienlijke kosten en ontberingen voor de jonge generatie dorpsbewoners. De DC beloofde dit kritieke probleem aan te kaarten bij de minister van Regionale Ontwikkeling en Sport, evenals bij de minister van Openbare Werken, om zo een oplossing te vinden die de last voor deze getalenteerde jongeren verlicht.

Aan het einde van haar bezoek kondigde de Districtscommissaris aan dat ze later deze maand ook het nabijgelegen inheemse dorp Maho zal bezoeken. Deze toewijding aan het welzijn van de lokale gemeenschappen in Saramacca belooft een nieuwe era van vooruitgang en samenwerking, waarbij de DC en haar team zich vastberaden tonen om concrete stappen te zetten voor een betere toekomst voor alle inwoners van deze prachtige regio.