Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Directie AZP spant kortgeding aan tegen bond

Directie AZP spant kortgeding aan tegen bond

PARAMARIBO — De directie van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) heeft een kortgeding aangespannen tegen de actievoerende bond. De directie, ondersteund door het ministerie van Volksgezondheid, is van mening dat de werkneerlegging onacceptabel en onredelijk is.

Er is daarom besloten om gerechtelijke stappen te ondernemen tegen de vakbond bij het AZP, waarbij de eis is dat er onmiddellijk werkhervatting plaatsvindt. Het kortgeding staat gepland voor woensdag.

Overleg

Het ministerie van Volksgezondheid, de directies van de ziekenhuizen en de bonden bij de ziekenhuizen, hebben maandag intensief overleg gehad met elkaar, waarbij alle vragen en onduidelijkheden betreffende de uitkering van de personele toelagen besproken zijn. Het overleg vond plaats naar aanleiding van een aangekondigde actie bij vijf gezondheidsinstellingen.

Ondanks het feit dat het overleg in een goede sfeer is verlopen en de issues duidelijk zijn besproken, hebben de bonden toch besloten in actie te blijven waardoor de continuïteit van de gezondheidszorg verstoord raakt.

Volksgezondheid betreurt het ten zeerste dat de gang naar de rechter gezocht moet worden, maar voelt zich, ondersteund door de directies, daartoe gedwongen daar intensief overleg niet tot het gewenste resultaat heeft geleid.