Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Directeur bewakingsbedrijf ingesloten voor mishandeling, vernieling en vrijheidsberoving

Directeur bewakingsbedrijf ingesloten voor mishandeling, vernieling en vrijheidsberoving

Een jongeman deed op vrijdag 12 oktober aangifte op het politiebureau van het ressort Uitvlugt tegen een directeur van een bewakingsbedrijf. Directeur Jairadj B. (57) en één van zijn bewakers zou hem hebben mishandeld en van zijn vrijheid beroofd.

Volgens het onderzoek had een winkeleigenaar op 11 oktober aangifte gedaan van diefstal van zeven blikjes verf uit zijn winkelzaak te Kasabaholo. De winkeleigenaar stelde ook de directeur van het bewakingsbedrijf dat belast is met de bewaking van zijn winkelpand in kennis van de diefstal.

Jairadj B. ging vervolgens naar de winkelzaak in gezelschap van de bewaker die daar een vaste post had. De winkeleigenaar hield hem een vermoeden te hebben wie de dief is. Het zou gaan om een jongeman die bezig was met bouwwerkzaamheden aan zijn winkelpand.

Jairadj en de bewaker sloegen de jongeman in de boeien en mishandelden hem met een gummistok. Een mobiele telefoontoestel dat het slachtoffer in zijn broekzak had, werd kapotgeslagen.

Onder dwang moest hij plaatsnemen in een voertuig en zijn belagers naar zijn woning brengen. Geboeid moest hij zijn huissleutel uit zijn broekzak halen en afstaan aan Jairadj.

In hun zoektocht naar de gestolen spullen zijn eigendommen van de jongeman vernield. Er zijn geen gestolen spullen in het huis aangetroffen.

Jairadj en zijn medewerker stapten op een gegeven moment in hun voertuig en reden weg. Het slachtoffer werd door een neef naar het politiebureau gebracht voor het doen van aangifte.

Jairadj en zijn medewerker werden door de politie opgespoord. Na te zijn opgeroepen meldde Jairadj zich aan bij de politie van Uitvlugt. Hangende het onderzoek is hij aangehouden en in verzekering gesteld.

Jairadj beweert dat hij niet weet waar zijn medewerker woont. Aan de aanhouding van de bewaker Wikash wordt gewerkt.