Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » “Dinosaurus bekend als ‘Barry’ wordt te koop aangeboden op een veiling in Parijs

“Dinosaurus bekend als ‘Barry’ wordt te koop aangeboden op een veiling in Parijs

Een ongewoon goed bewaard dinosaurus skelet, een Camptosaurus bekend als Barry, dat dateert uit de late Jura-periode, zo’n 150 miljoen jaar geleden, zal onder de hamer gaan in Parijs volgende maand. De dinosaurus, die voor het eerst werd ontdekt in de jaren negentig in de Amerikaanse staat Wyoming, werd aanvankelijk gerestaureerd in 2000 door paleontoloog Barry James, naar wie het is vernoemd. Het Italiaanse laboratorium Zoic, dat Barry vorig jaar heeft overgenomen, heeft verdere restauratiewerkzaamheden uitgevoerd aan het skelet, dat 6,9 voet hoog en 16,4 voet lang is.

Het skelet zal medio oktober aan het publiek worden getoond voordat het wordt geveild. Het wordt verwacht dat het op de veiling maximaal € 1,2 miljoen zal opbrengen. Dinosaurusexemplaren op de kunstmarkt blijven zeldzaam, met slechts enkele verkopen wereldwijd per jaar, aldus Alexandre Giquello van het Parijse veilinghuis Hotel Drouot, waar de verkoop zal plaatsvinden.

Daarnaast vinden er in Abu Dhabi verschillende culturele evenementen plaats, waaronder het Internationale Liwa Dadels Festival van 21 september tot 30 december, een concert van de Asian Dub Foundation op 22 december in The Black Box van NYU Abu Dhabi Kunstcentrum, en een live-concert van de bekroonde Emirati-zanger Hussein Al Jassmi en de Saoedische zangeres Dalia Mubarak op 23 december ter gelegenheid van de 93e Saoedische nationale feestdag. Deze evenementen bieden de gelegenheid om lokale bedrijven te ondersteunen en te genieten van traditionele optredens en ambachten.”