Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Dieven stelen elektriciteitskabels bij Sozavo-wijkkantoor Henck Arronstraat

Dieven stelen elektriciteitskabels bij Sozavo-wijkkantoor Henck Arronstraat

Dieven hebben elektriciteitskabels gestolen van het wijkkantoor van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo). “Ik ben nog niet geweest om te zien wat er precies is gebeurd, maar ik heb van de medewerkers gehoord dat er is ingebroken,” zegt Mayra Finsy, voorzitter van de Bond van ambtenaren bij Sociale Zaken (BASZ), tegen Suriname Herald. De medewerkers voelen zich nu nog onveiliger en de situatie is onplezierig.

De wijkkantoren zijn gevestigd aan de Henck Arronstraat vanwege een gebrek aan huisvesting. De eigenaren van de panden zijn nog niet uitbetaald, waardoor de mensen uit hun panden zijn gezet. Sommige panden waren aan renovatie toe. De medewerkers hebben nu geen geschikte plek om te werken en moeten dit ook nog eens meemaken. De werkomstandigheden zijn niet goed, aldus Finsy.

Nu de dieven er met de elektriciteitskabels vandoor zijn, kan er bijna niet meer gewerkt worden. “Het is donker beneden in het pand, de lichten kunnen niet meer aan. Ze kunnen ook geen ventilatoren meer aanzetten tegen de hitte,” laat Finsy weten.

De bondsvoorzitter zal zich ter plaatse oriënteren en met de medewerkers praten. Als zij hun bezorgdheid uiten en niet verder kunnen werken onder deze omstandigheden, kan ik er niets aan doen. De minister van Sozavo zal een brief ontvangen over de situatie. De medewerkers van de wijkkantoren zijn in actie en werken nu tot 10.00 uur, maar het kan zijn dat het werk volledig wordt neergelegd, zegt Finsy.

Volgens de bondsvoorzitter is de situatie waarin nu wordt gewerkt voor niemand prettig. Ook niet voor de cliënten, omdat zij uit hun ressort moeten komen om helemaal naar het centrum te reizen om hun zaken te regelen, en dat is lastig, voegt ze eraan toe.