Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Diepgaande discussies over toekomst onderwijs op congres

Diepgaande discussies over toekomst onderwijs op congres

Het Onderwijscongres met als thema: ‘Samen onderwijs toekomst bouwen’ brengt een diversiteit aan onderwijsprofessionals, adviseurs en vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven samen op 6 en 7 oktober in het Unasat-gebouw. Dit unieke evenement, opgezet in samenwerking met CAIQES: Consolidating Access to inclusive Quality Education in Suriname en Kinderfonds van de Verenigde Naties (Unicef), richt zich op cruciale vragen over het Surinaamse onderwijslandschap.

Deelnemers zullen zich buigen over zaken als de doelen en vormgeving van het onderwijs, het vertalen van de behoeften van het bedrijfsleven naar het onderwijs, duurzaamheid in onderwijs en vorming, en nog veel meer. Interactieve sessies zullen dienen als katalysator voor een toekomstige onderwijsvisie.

Daarnaast zijn er twee workshoprondes en twee rondes voor het bespreken van position papers gepland per dag. De position papers bestrijken een breed scala aan onderwerpen, waaronder beroepsonderwijs, hoger onderwijs, algemeen vormend onderwijs en kunst en cultuureducatie.

Afsluitend zal onderwijsminister Henry Ori op 7 oktober de uitkomsten van het congres samenvatten en presenteren.