Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Diefstal- en inbraakverdachten opgesloten

Diefstal- en inbraakverdachten opgesloten

PARAMARIBO — De drugsverslaafde P.K., ook bekend als ‘Okro Bal’, de 41-jarige F.B., meer bekend als ‘Molen’ en de 29-jarige D.L. zijn tussen vrijdag en dinsdag opgepakt door diverse politie-eenheden. De drie worden verdacht van diefstal en (auto)-inbraak en zijn in verzekering gesteld.

P.K. werd vrijdag door de recherche van regio West tijdens diens surveillance aangehouden. Hij had die ochtend ingebroken in een restaurant aan de A.K. Doerga Sawstraat in district Nickerie. Buurman H.F., die naar buiten snelde toen hij een knal hoorde, zag de drugsverslaafde bij het restaurant. P.K. maakte zich uit de voeten, maar werd achternagezeten door de buurman. Echter, H.F. moest op gegeven moment de achtervolging staken, omdat de junkie een scherp voorwerp tevoorschijn haalde en hem daarmee bedreigde.

Volgens de eigenaar van het restaurant is een trommel met de dagopbrengst en een bluetooth muziekspeler buitgemaakt. Van buurvrouw L.M. heeft P.K. de autoruit ingeslagen, waarna hij de accu, een krik met bijbehorende sleutel en een wielsleutel stal. Na zijn aanhouding werd ‘Okro Bal’ overgebracht naar het politiebureau om te worden voorgeleid. Hij werd daarna achter tralies geplaatst.

‘Molen’

Ook F.B., die dinsdag door de stootgroep van regio Oost te Sophia’s Lust in de boeien werd geslagen, heeft ingebroken in een auto. Het strafbare feit werd gepleegd in district Commewijne.

Deze politie-eenheid had eerder al drie andere verdachten aangehouden en in verzekering gesteld. ‘Molen’ werd overgebracht naar de Bureau Nieuwe Haven voor zijn voorgeleiding, waarna hij werd ingesloten.

Diefstal

Een dag eerder was het de stootgroep van regio Oost ook gelukt D.L. te arresteren aan de Martin Luther Kingweg op verdenking van diefstal. Het voertuig waarmee het strafbare feit is gepleegd en tijdens het onderzoek in beeld is gekomen, is eveneens door de politie in beslag genomen.

D.L. heeft samen met anderen drie buitenboordmotoren in district Commewijne gestolen. Zijn kompanen waren eerder in de kraag gevat en in verzekering gesteld. D.L. is overgedragen aan de recherche van regio Oost om te worden voorgeleid. Deze rechercheafdeling is belast met het verdere onderzoek.