Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Diana Pokie roept op tot bundeling Saramaccaners

Diana Pokie roept op tot bundeling Saramaccaners

PARAMARIBO – “Om ons doel te bereiken als Saramaccaners moeten wij ons bundelen.” Dit zegt het parlementslid Diana Pokie in gesprek met GFC Nieuws. Saramaccaners moeten politiekbewust worden gemaakt. De politiek in Suriname is etnisch gestoeld en daar kunnen wij niet omheen. De Saramaccaners hebben geen eigen partij, zegt de politica verder. Volgens haar is ook de BEP gemengd, want alle binnenlandbewoners zijn daar aangesloten. SEEKA en ABOP bestaan merendeels uit Aucaners. “Ook in de BEP waren wij achtergesteld als Saramaccaners.

Van de 13 hoofdbestuursleden waren er slechts twee, namelijk Antonius Pokie en Linus Diko van Saramaccaanse afkomst. Het was voor ons een ‘hell of a job’ om de BEP te overtuigen Linus Diko voor te dragen als kandidaat-minister voor Regionale Ontwikkeling. Wij Saramaccaners hebben dit zien aankomen. Daarom hebben Waldie Ajaiso en ik gekozen om in AC te blijven toen de BEP vertrok. Nu zullen de Saramaccaners zich moeten bezinnen en zich samen bundelen in een eigen partij om deel te nemen aan de verkiezingen van 2015.”

Pokie zegt ten slotte: “ons achterban zal ervoor zorgen dat wij ten minste vier Saramaccaanse zetels behalen. Wij zullen wel voor het gehele binnenland werken maar beginnen met de Saramaccaners.”


Posted

in

by

Tags: