Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Diana Dubois brengt stoppen-met-rokenboek uit

Diana Dubois brengt stoppen-met-rokenboek uit

ROTTERDAM – ‘Het Stoppen-met-roken Dagboek van Diana Dubois’ onderscheidt zich van de tientallen andere boeken over stoppen met roken. Het speciale van dit zelfhulpboek is volgens Dubois dat het bestaat uit twee delen: een methode om wel te stoppen met roken, maar niet dikker te worden en een dagboek, waarin ze beschrijft hoe ze deze doelen zelf heeft bereikt.

Zoals zoveel rokers – vooral vrouwen – wilde Dubois wel stoppen met roken, maar niet dikker worden. Ze ontdekte gaandeweg dat appelazijn, als het op een bepaalde wijze wordt toegepast, een wondermiddel is als het aankomt op stoppen met roken zonder nare onthoudingsverschijnselen en gewichtstoename. Het neemt  het verlangen naar tabak weg.

Hierdoor heeft Dubois haar doelen, stoppen met roken en slank zijn, bereikt. En meer. Ze houdt ze nog steeds met het grootste gemak vol. Er is in het boek dan ook een grote rol weggelegd voor dit biologische wondermiddel. Uit haar ervaringen heeft Dubois een methode ontwikkeld waarmee ze leert wat je moet doen en wat je nodig hebt om zonder veel moeite te stoppen met roken, een goed humeur te hebben, slank te zijn én lekker te eten.

Het idee van het dagboek is volgens Dubois een gouden vondst. Haar worsteling om zelf te stoppen met tabak, na 30 jaar te hebben gerookt, verschaft de lezer uren leesplezier. Van een slecht humeur, het gevreesde slecht slapen of gewichtstoename had Dubois nadat zij haar laatste sigaret had uitgedrukt geen last. Van overmatige gasvorming wel, met stinkende winden als ongewenst gevolg. Uiteraard op de meest ongewenste momenten. Op zoek naar een oplossing, kwam ze erachter dat ze niet de enige was die zich daarvoor schaamde. Het verbaasde haar dat het onderwerp wel vaak aan bod kwam op internetfora, maar dat er niets over in de reeds bestaande stoppen-met-rokenboeken stond. Daarom heeft ze het onderwerp uit de onderbroek getrokken en bespreekbaar gemaakt in haar boek. Gelijktijdig draagt ze er een snelle remedie voor aan. En dat is dan ook gelijk de kern van Dubois’ methode: voor elk ontwenningsverschijnsel dat op het pad kan komen van een ex-roker, reikt ze vooraf een verantwoorde en snelle oplossing aan.

Dubois adviseert haar lezers om hun dagelijkse routine niet te veranderen. Ze legt niet uit waarom ze ooit zijn begonnen met roken of waarom eerdere pogingen zijn mislukt. Enge foto’s van rokerslongen vind je ook niet in haar boek. “Die informatie heb je ook niet nodig.”

Dubois is 43 jaar en auteur en onafhankelijke uitgever van inspirerende boeken, waarin eten en literatuur elkaar ontmoeten. Op 2 april 2004 besloot ze haar eigen uitgeverij op te richten. Sindsdien combineert ze haar werkzaamheden als schrijfster en uitgeefster met de zorg voor haar twee kinderen. ‘Het Stoppen-met-roken Dagboek’ is haar vijfde boek.


Posted

in

by

Tags: