Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Dengue bespuiting in Welgelegen, Weg naar Zee, Nickerie en Commewijne

Dengue bespuiting in Welgelegen, Weg naar Zee, Nickerie en Commewijne

PARAMARIBO — Na vorige week de westelijke en oostelijke polders, de Van Pettenpolder, het Nationaal en Lachmonproject in Nickerie te hebben aangedaan, zal het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) deze week bespuitingswerkzaamheden uitvoeren in de ressorten Welgelegen en Weg naar Zee (25-28 september), Wageningen (26 september), Van Pettenpolder, Nationaal en Lachmonproject (27 september). Op 29 september wordt de wekelijkse cyclus afgesloten te Mariënburg en Tamanredjo in Commewijne.

De bespuitingen vinden plaats in het kader van de bestrijding van de denguemuskiet, die is geïntensiveerd. Dagelijks zal de spuitwagen tussen vijf uur ’s middags en negen uur ’s avonds langsgaan. Bij hevige regenval vindt er geen bespuiting plaats. De afdeling Milieu-inspectie van het BOG is belast met de uitvoering.

Op de burgers wordt een beroep gedaan ramen en deuren open te houden, maar kledingsstukken op te bergen, voeding en drinkwater voorraden af te dekken en vogels af te schermen. Wanneer de spuitwagen langsgaat moeten baby’s en patiënten met ademhalingsproblemen worden beschermd; het liefst in een gesloten ruimte. Na de bespuiting moet de voeding en drank van huisdieren worden ververst.