Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Delegatie van de Nationale Volksmuziekschool participeert in “International Music Camp” in Amerika

Delegatie van de Nationale Volksmuziekschool participeert in “International Music Camp” in Amerika

De Nationale Volksmuziekschool heeft op uitnodiging van de International Music camp (IMC), Summer school of Fine Arts North Dakota de cursisten Xara Blom (fluitist) en Jean Luc Dubois (drummer) afgevaardigd om deel te nemen aan een uitwisselingsprogramma. Dit programma is speciaal ontwikkeld voor blaasinstrumenten en percussie. IMC is een gerenommeerde Summer School of Fine Arts in North America en gevestigd in The International Peace Garden op de grens van USA en Canada. Het docentencorps van de IMC bestaat uit personen die zijn aangetrokken uit diverse delen van de wereld en zijn allen doctor in Music Education met diverse specialisaties. IMC geeft aan twee (2) studenten per land de unieke kans om deel te nemen aan de “International Youth Cultural Exchange Sholarship”, waaraan er in totaal 250 tot 300 studenten meedoen van over de gehele wereld.

Met de ondersteuning van het Ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling (het Directoraat Cultuur) en het bedrijfsleven vertrokken de bandstudenten onder begeleiding van Rieke Mardjo (fluitdocent) naar de IMC in North Dakota. Het twee weken durende programma was zeer intensief en op een heel hoog niveau. Na de auditie met goed gevolg te hebben doorlopen, moesten de studenten zich inschrijven voor de workshops en masterclasses  waar zij belangstelling voor hadden.

Xara Blom koos voor Band, Jazz en Chamber Music. Jean-Luc Dubois maakte de keus voor Band. Voor elk onderdeel werd de masterclass gevolgd. Ook de docent Rieke Mardjo heeft enkele leerrijke workshops mogen volgen, die een verrijking zullen zijn voor het niveau van de muzieklessen op de Nationale Volksmuziekschool. Het was zeer aangenaam te ervaren dat de studenten zich heel goed hebben aangepast en het niveau op voortreffelijke wijze hebben kunnen bijhouden. Aan het eind van elke week was er van elk onderdeel een presentatie van alle studenten, waarvoor zij een certificaat mochten ontvangen.  Naast de kennis en ervaring die de delegatie heeft opgedaan zullen de auditoriums met de kwalitatief hoogstaande geluidsinstallaties en de klankborden hun heel lang bij blijven.

Gegeven haar doelstelling het niveau van het buitenschools muziekonderwijs in Suriname naar een hoger niveau te tillen en het belang van de kwaliteitsbevordering van haar cursisten en docenten zal de NVMS zich ervoor inzetten te blijven participeren in evenementen als deze.

 

Dagblad SurinameDagblad Suriname – Suriname's Populairste Krant


Posted

in

by

Tags: