Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » De zoon van de Amerikaanse president, Hunter Biden, pleit schuldig aan belastingmisdrijven

De zoon van de Amerikaanse president, Hunter Biden, pleit schuldig aan belastingmisdrijven

De zoon van de Amerikaanse president Joe Biden, Hunter Biden, heeft ermee ingestemd schuldig te pleiten aan twee beschuldigingen van het opzettelijk niet betalen van inkomstenbelasting en een overeenkomst te sluiten die hem in staat zou kunnen stellen een veroordeling voor een wapengerelateerde aanklacht te voorkomen, volgens een aanklacht van de rechtbank op dinsdag .

De 53-jarige Hunter Biden is al jaren het middelpunt van niet-aflatende aanvallen van Trump en zijn Republikeinse bondgenoten, die hem onder meer beschuldigden van wangedrag met betrekking tot Oekraïne en China. De zoon van de president heeft gewerkt als lobbyist, advocaat, investeringsbankier en kunstenaar, en heeft publiekelijk zijn strijd met middelenmisbruik beschreven.

Volgens gerechtelijke documenten ontving Hunter Biden in 2017 en 2018 een belastbaar inkomen van meer dan $ 1,5 miljoen, maar hij betaalde die jaren geen inkomstenbelasting ondanks een schuld van meer dan $ 100.000. De twee tellingen zijn misdragingen.

President Biden heeft zijn zoon al lang steun en trots betuigd omdat hij zijn verslaving heeft overwonnen.

President Biden heeft twee overlevende kinderen, Hunter Biden en dochter Ashley Biden. Zijn zoon Beau Biden stierf in 2015 aan kanker en zijn dochter Naomi Biden stierf als baby na een auto-ongeluk waarbij ook de eerste vrouw van Joe Biden om het leven kwam.