Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » ‘De watersector heeft jullie allemaal nodig’

‘De watersector heeft jullie allemaal nodig’

PARAMARIBO — “De watersector van ons land heeft jullie allemaal nodig.” Dat hield Gonda Asadang, directeur Water op het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), de 119 participanten aan de opleiding Integraal waterbeheer voor. Ze onderstreepte dat Suriname alle deskundigheid en capaciteit op het gebied van water goed kan gebruiken. De directeur zei daarom ernaar uit te kijken om de getrainde waterexperts ook in de praktijk tegen te komen.

Van 17 juli tot en met 11 augustus werd de opleiding zowel fysiek als online verzorg. De 119 deelnemers kregen donderdag hun certificaat. De 49 cursisten die aan alle acht modules – watercyclus, watergebruik, watervervuiling, waterkwaliteit, integraal waterbeheer, waterbestuur, drinkwater en klimaatverandering – hebben deelgenomen, kregen een eervolle vermelding.

“Max Huisden toonde zich ingenomen met het groot aantal deelnemers van zowel de overheid als de particuliere sector”

De Communicatiedienst Suriname schrijft in een persbericht dat uit de enthousiaste reacties van de geslaagden kan worden gesteld dat ze allemaal bereid zijn om een bijdrage te leveren aan integraal waterbeheer in Suriname en uitkijken naar de vervolgopleiding. Max Huisden, voorzitter van Waterforum Suriname, beloofde dat zijn organisatie zal nagaan op welke manier deze cursus kan worden ingebouwd in bestaande opleidingen van de Anton de Kom Universiteit (Adek) en het Polytechnic College, University of Applied Sciences.

Huisden toonde zich ingenomen met het groot aantal deelnemers van zowel de overheid als de particuliere sector. De opleiding Integraal waterbeheer is onderdeel van het project ‘Capacity Building in Integrated Water Resources Management in Suriname’, dat wordt uitgevoerd door Waterforum Suriname met steun van Global Climate Change Alliance Plus Initiative, United Nations Development Programme en de Europese Unie. De docenten waren deskundigen van Adek en waterspecialisten met veel praktijkervaring.