Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » De VS sturen extra raketverdedigingssystemen naar het Midden-Oosten en geven opdracht om meer troepen voor te bereiden op de inzet

De VS sturen extra raketverdedigingssystemen naar het Midden-Oosten en geven opdracht om meer troepen voor te bereiden op de inzet

Het Amerikaanse leger stuurt meer raketverdedigingssystemen naar het Midden-Oosten en plaatst extra Amerikaanse troepen op bevel tot inzet als reactie op de escalaties in de regio van de afgelopen dagen.

De minister van Defensie Lloyd Austin zei zaterdag dat hij “de inzet van een Terminal High Altitude Area Defense (THAAD) batterij en extra Patriot-bataljons naar locaties in de regio had geactiveerd om de strijdkrachtbescherming voor Amerikaanse troepen te vergroten.”

Het bevel aan de troepen om zich voor te bereiden op hun inzet is bedoeld “om hun paraatheid en vermogen te vergroten om snel te reageren als dat nodig is”, zei hij.

Zowel de THAAD- als de Patriots-systemen zijn luchtverdedigingssystemen die zijn ontworpen om korte, middellange en middellange ballistische raketten neer te schieten.

“Na gedetailleerde gesprekken met president Biden over de recente escalaties door Iran en zijn proxy-troepen in het Midden-Oosten, heb ik vandaag een reeks aanvullende stappen gezet om de houding van het ministerie van Defensie in de regio verder te versterken”, zei Austin in een verklaring.

“Deze stappen zullen de regionale afschrikkingsinspanningen versterken, de strijdkrachtbescherming voor Amerikaanse troepen in de regio vergroten en helpen bij de verdediging van Israël”, voegde hij eraan toe.