Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » De presidentiële karavaan was weer eens in Nickerie

De presidentiële karavaan was weer eens in Nickerie

Bewoners in Nieuw-Nickerie zijn weer eens verrast door de president die samen met enkele Assembleeleden en ministers naar het district was getogen om verschillende activiteiten bij te wonen. Dit is een van de vele bezoeken die het staatshoofd inmiddels heeft gebracht aan het rijstdistrict.

Jarenlang gewacht op beschikking

Aida is blij, ze heeft samen met haar man zeker 13 jaar lang gewacht op haar beschikking. En nu was het dan zover. Ze heeft haar beschikking in het weekend in ontvangst mogen nemen. Op de vraag van de redactie van Dagblad Suriname hoe ze ermee om gaat dat het zo lang heeft geduurd zegt ze: “Liever laat dan nooit.” Ze had geen hoop dat ze haar stukken ooit in ontvangst zou mogen nemen, maar het is gebeurd.

Landbouwdistrict

Het district is een van de weinige districten die wat landbouw betreft heel wat aandacht van de regering krijgt. Behalve dat er voor het grootste deel aan rijstbouw wordt gedaan, zijn er heel wat kleine en middelgrote groentenboeren bij die op hun wijze de samenleving voorzien van voeding en een inkomstenbron vormen voor Suriname. 

We zien net zo graag ook de veranderingen tegemoet

De bewoners van het district vinden het prettig dat de president op bezoek komt. Wat ze betreuren is het feit, dat er elke keer beloftes worden gedaan, en daarna moet de samenleving het maar doen met de beloftes. Ook nu heeft de president weer beloofd: er komen containers met medicamenten. Burgers moeten nu keihard betalen voor medicatie. Het is natuurlijk algemeen bekend dat de regering in een moeilijke economische situatie verkeert, maar de gemeenschap wacht de resultaten van alle beloftes wel af.

“Als je iets belooft betekent het dat je die belofte wel moet nakomen”,, zegt Anita afsluitend in het gesprek met de redactie van Dagblad Suriname.