Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » De Praatbank bij de VCB

De Praatbank bij de VCB

PARAMARIBO – De bankzitters hadden deze week de mond vol over wat zich had afgespeeld aflopen maandag in DNA. Oppositieleden belaagden de voorzitter door provocerend met de handen zwaaiend voor haar tafel te gaan staan. Zij voelde zich belaagd en riep de hulp in van de politie die de leden uit de zaal zette.

Joyce: “Zo ga je toch niet om met een vrouw als voorzitter. Zij leken wel kleuters die in opstand kwamen. Met naamborden op tafels slaan en de voorzitter de vinger wijzen. Dat is geen voorbeeld voor de jongeren. Volgens mij zijn er andere manieren om aandacht te krijgen. En a VHP-voorzitter no kari den man fu en tot orde tu.”

Oom Max: “Gelukkig hebben de NPS-leden zich wel gedragen. Behalve die Chinees dan. Hij vergeet dat hij hartpatiënt is. Je kan ook direct merken dat Venetiaan niet aanwezig was anders was die Chinees niet opgestaan om de voorzitter te belagen. En dan ben je nog met die wet bezig.”

Zus Nette: “Mi no man begrijp sangede den man regeri so. A frow no wan gi yu a beurt dan yu e tang tiri toch. Na yu man ben de na a wortu. Arki en dan yu e reageer. Ma nee, mi denki taki a verlies fu 2010 de vers, vers ete. Simons wakti langa fosi a kari den skotu.”

Rudi: “Mi no de fu a regering, ma den man no du bung. Aan de andere kant beknot Simons soms ook de spreekbeurten van de oppositie. Niet altijd wan rede de fu no meki den man taki. No wan fu unu no de eens nanga a amnestiewet, ma san unu kan du. A wet teki keba en a bigi baas o tan vrij.”

De Praatbank bij de VCB