Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » “De Pinksterdagen nu zijn toch wel anders dan voorgaande jaren”

“De Pinksterdagen nu zijn toch wel anders dan voorgaande jaren”

Een paar  burgers geven tijdens een gesprek met de redactie van Dagblad Suriname aan, dat de Pinkstervakantie al enkele jaren heel anders wordt doorgebracht. “Je had normaal, of laat ik zeggen jaren terug, heel wat activiteiten en vele ouders waren in staat zelf leuke activiteiten te doen met hun kinderen met Pinksteren, lange weekends of vrije dagen”, zegt een vrouw. “Maar nu gaat het heel moeilijk, het is gewoon een normale werkdag, de kinderen gaan naar de oppas of blijven thuis met enkele strakke regels.” 

Safina zegt, dat zij naar haar oma ging als zij enkele dagen geen school had. Maar, haar moeder kan het niet missen. “Naar Moengo gaan gaat niet makkelijk zegt mijn moeder, zij moet vier keren rijden, mij daar zetten, terug en dan weer afhalen en weer naar de stad. Dat kan mama nu niet missen, mama zegt dat er te veel uitgaven zijn. En oma gaat ook niet naar de stad kunnen komen, omdat zij ook haar eigen dingen daar te doen heeft. Zij doet mee met de verkoop”, zegt Safina. Zij gaat nu normaal naar de oppas, maar gaat vandaag toch met haar moeder naar het werk.

“Mama gaat een halve dag werken en dan gaan wij met mijn broertje naar de dokter. Het is een wandeling en zo kan ik ook langer met mijn moeder zijn.” 

Merre, die oppashoudster is, geeft aan dat zij wel leuke activiteiten met de kinderen van de oppas doet. “Het is eigenlijk een alledaags ding dat ik met de kinderen doe, knippen en plakken, maar nu zijn de grotere kinderen erbij hoe er geen school is. Zij leren dan iets extra erbij waaronder zelf thuis planten en of hoe je planten kan. Je hebt enkele babbel uurtjes en leuke momenten met iedereen gezamenlijk. Als het thuis niet kan, dan kan het wel bij de oppas op een of andere manier?’

TM